SPREHOD PO OSEBNI IZKAZNICI - Poročilo

Pa smo šli!  Z najboljšim šoferjem, s ta velikim avtobusom  prav do vrha, do razpotja,katerega izohipse na zemljevidu se nahajajo na desnem robu naše osebne izkaznice.

61 članska skupina pohodnikov,skupaj z vodnikoma Majo in Darkom, lokalno spremljevalko Majo ter  šoferjem si  je najprej ogledala romarsko cerkev z okolico. Zasavska Sveta gora se je v lepem sončnem dnevu pokazala v vsej svoji lepoti. Edino planinski dom je bil žal zaprt.

Od tam smo  v dolgi koloni začeli pohod. Najprej za spremembo navzdol po markirani poti,  potem pa po neoznačenih stezicah čez prav vse vrhove, ki smo jih lahko dosegli na poti proti naslednjemu hribu s cerkvijo. Kot že imena Ostri , Špičasti…  povedo, smo naredili kar nekaj sicer kratkih, a strmih vzponov in spustov. S Kuklje smo pokukali v Vače, ob poti smo pozdravili Sv.Križ na Slemšku,  nekoliko več pozornosti smo namenili ogledu  vaške situle, prebrali zanimivosti na tablah Arheološke poti, bili v Vačah  na »leteči okrepčevalnici« hvaležni  za ohlajeno prvo pomoč, pogledali Fosilno obalo in nato točno v geometričnem središču Slovenije naredili skupinsko fotografijo. Prav do levega roba osebne izkaznice še čisto malo manjka, do tja nismo sprehodili. Z  okusnim toplim obrokom smo naše druženje zaključili in se odpeljali domov.

Zapisala: Maja Kajzer

Foto v galeriji: Nadja Grebenjak, Darko Božič, Maja Kajzer